• تلفن تماس:

    031-52432323 و 52432331-031

  • پست الکترونیک:

    info@sh-sedehlenjan.ir

رشید شریفی

رشيد شريفي سده 30 شهريور 1363 در خانواده اي پرجمعيت و عيال وار در منطقه سده لنجان که در 40 کيلومتري جنوب غربي اصفهان واقع شده به دنيا آمد. او آخرين فرزند خانواده 9 نفره اي است که 3 دختر و 4 پسر ثمره آن است. حدود يک سال است از جرگه مجردها خارج و به جمع متاهلان پيوسته و تا کسب ديپلم متوسطه تحصيل کرده اما تحصيلات دانشگاهي را به پس از ورزش قهرماني موکول کرده است.

«وزنه برداري را از 13 سالگي از همان شهر کوچک مان که حدود 20 هزار نفر جمعيت دارد و امکانات ورزشي آن در 8-9 سال پيش تعريفي نداشت در سالن بدنسازي زير نظر اسماعيل صالحي شروع کردم که فقط يک تخته وزنه برداري از سوي هيات وزنه برداري شهر در آن قرار داشت ، اما اکنون وضعيت بهتر شده و 2سالي است سالن جديدي مخصوص وزنه برداري احداث شده که جوانان بسياري را به خود جذب کرده است . من هم با وجود علاقه مندي به رشته هاي مختلف چون برادر بزرگترم وزنه بردار بود و من را به همراه خود به سالن تمرين مي برد کم کم به اين رشته علاقه مند و جذب شدم ».

 

اولين تجربه قهرماني

پس از چندين ماه تمرين کردن سرانجام در سال 77 در اولين مسابقه رسمي با عنوان قهرماني نوجوانان کشور که در فرخ شهر چهارمحال و بختياري برگزار شد، شرکت کردم و به لطف خدا به مقام قهرماني دسته 69 کيلو دست يافتم. اين موفقيت سرآغازي شد براي کسب مدال هاي ديگر.

دو سه سالي در مسابقه هاي قهرماني کشور نوجوانان عنوان اول را کسب کردم تا اين که در سال 79 به تيم ملي نوجوانان دعوت شدم . قرار بود به مسابقه هاي برون مرزي اعزام شويم که عملي نشد و سفر لغو شد.

در سال 82 براي اولين بار به عضويت تيم ملي جوانان درآمده و در رقابت هاي قهرماني جوانان آسيا در اندونزي به مقام قهرماني و مدال طلا رسيدم . اين مدال که در 19 سالگي و در دسته 105 کيلو به دست آمد، برايم خيلي شيرين بود. در پي آن در همان سال در مسابقه هاي وزنه برداري آسيا آفريقا به مدال نقره رسيدم .

در مسابقه هاي قهرماني جوانان باشگاه هاي آسيا در چين باز هم نقره گرفتم . پس از اين رقابت ها به يک وزن بالاتر و به 105+ کيلو صعود کردم . در سال 83و در حضور بهترين وزنه برداران جوان جهان که در جمهوري بلاروس گرد هم آمده بودند صاحب برنز دنيا شدم . متعاقب آن در آوردگاه جوانان آسيا که به ميزباني تايلند برگزار شد صاحب يک مدال نقره ديگر شدم .

 

بهترين رکورد جانشين رضازاده

در سال 86 در 2 مسابقه جهاني و باشگاه هاي آسيا به رقابت پرداختم . ابتدا در مسابقه هاي قهرماني بزرگسالان جهان در تايلند به روي تخته رفتم که با مجموع 410کيلو عنواني بهتر از هشتمي جهان به دست نياوردم در شرايطي 180يک ضرب و 230کيلو دوضرب را در جهاني بالاي سر بردم که در پيش از جهاني و در اردوي تيم ملي توانسته بودم 195يک ضرب و 237/5 کيلو را در دوضرب مهار کنم و اين تاکنون بهترين حدنصابي بوده که به دست آورده ام . رقابت هاي جام باشگاه هاي آسيا در سوريه آخرين مسابقه اي بود که ماه گذشته شرکت کردم و با بلند کردن وزنه هاي 190و 220و مجموع 410کيلو مدال طلا گرفتم .

 

استارت دوباره براي اوجگيري

پس از بازگشت از سوريه متاسفانه به دليل فوت پدرم 2هفته اي از تمرينات به دور بودم ، اما حدود 10روزي است که در تمرينات اردويي شرکت کرده ام و کم کم دارم به شرايط طبيعي گذشته بازمي گردم .در حال حاضر در رقابتهاي ليگ وزنه برداري هم عضو تيم مناطق نفت خيز خوزستان هستم .

 

افتخار همراهي با پهلوان رضازاده

افتخار مي کنم که با پهلوان بزرگ وزنه برداري تمرين کرده و در يک تيم عضويت داريم . اما به هيچ وجه چنين جسارتي نمي کنم که بخواهم جاي او را بگيرم . او در همه زمينه ها الگويم است و از او انگيزه مي گيرم . تنها تمام تلاشم را به کار خواهم بست که راه او را بروم . البته پهلوان رضازاده همه جوره استعداد داشته و رياضت فراواني کشيده تا به چنين افتخارات باارزش و ماندگاري دست يافته است .

 

طلاي سوم در مشت اوست

کسب سومين طلاي المپيک دور از دسترس و توان اين نابغه اردبيلي نيست و او همچنان مي تواند همچون گذشته به رکوردهاي دست نيافتني و شگفتي هاي خود ادامه بدهد. بدون شک کسب 3مدال طلاي المپيک ، حسين رضازاده را تبديل به شاخص ترين اسطوره ورزشي ايران و جهان در تاريخ بازي هاي المپيک خواهد کرد و اين موفقيت مي تواند براي توسعه ورزش ايران و معرفي آن به جهانيان به عنون يک رکورد دست نيافتني بسيار موثر و سرنوشت ساز جلوه کند.

 

مربيان چيني بسان بلغارها

با مربيان خارجي زيادي کار نکرده ام . بيشتر زمان تمرينات اردويي را با بهمن زارع پشت سر گذاشته ام . در 2سال آخري که ايوانف به ايران آمد در اردو نبودم . البته يک بار در آغاز همکاري دوباره ايوانف در اردوي يک ماهه اي که در بلغارستان تشکيل شد با او کار کردم ، اما در تهران او مرا به اردوي تيم ملي دعوت نکرد.

به نظر من تفاوت چنداني ميان سبک مربيان روسي و بلغاري با چيني وجود ندارد. اما روس ها و بلغارها تمرينات فشرده تري را در دستور کار قرار مي دهند. در حال حاضر هم مربيان چيني با همان سبک و روند مربيان بلغاري کار مي کنند.

 

امکانات خوب اردويي

در حال حاضر شرايط زندگي در اردو و تمرينات اردويي خيلي بهتر شده و مسوولان فدراسيون تا حد توان و تلاش خود همه جور امکانات را براي وزنه برداران و بخصوص اردوي تيم ملي تهيه و آماده کردند تا وزنه برداران کمتر مشکل و دغدغه اي داشته باشند.

از موقعي که محمد نصيري پيشکسوت پر افتخار وزنه برداري به ايران بازگشته و با فدراسيون وزنه برداري همکاري دارد، حال و هواي خاصي در فضاي وزنه برداري حاکم شده و براي همه وزنه برداران رده هاي مختلف يک نيروي روحيه بخش مثل دوپينگ روحي است . به نظر من يکي از اقدامات سازنده و موثر فدراسيون انتخاب وي به عنوان مسوول استعداديابي است که با حضور در استان ها باعث جذب نوجوان ها و جوان ها به وزنه برداري و گسترش سريع اين رشته در اقصي نقاط کشور مي شود.از مربيانم تشکر مي کنم . جا دارد از همه کساني که برايم زحمت کشيده اند تشکر و قدرداني کنم .

در ابتدا الفباي وزنه برداري را از اسماعيل صالحي و سپس پسر وي اسدالله در سده لنجان آموختم سپس در اصفهان مرحوم رضا استکي و در نهايت در تيم هاي ملي مسعود قاسمي و بهمن زارع زحمات زيادي برايم کشيده اند و حق زيادي بر گردنم دارند.

سعيد ميرزا شفيع
86/11/29
روزنامه جام جم