• تلفن تماس:

    031-52432323 و 52432331-031

  • پست الکترونیک:

    info@sh-sedehlenjan.ir

دکتر فرید براتی سده

دکتر فريد براتي سده سال 1343 در سده لنجان ديده به جهان گشود. پدر بزرگانش مرحومان حاج اسماعيل براتي سدهي و حاج محمود دري سدهي از بزرگان و معتمدان و ملاكين محل بودند.

مرحوم شكرالله براتي در آن دوران در سده داروخانه داشت و در عين حال با محافل ادبي و روشنفكري استان اصفهان ارتباط . دوران كودكي فريد در سده گذشت.دوران ابتدايي را در دبستان الفت سده گذراند. و در كنار آن در تابستان ها كه مصادف با آخرين سال هاي فعاليت مكتب خانه مرحوم اقا سيد حسن صدري معروف به جناب آقا در سده بوددر محضر ايشان قرائت قران كريم را آموخت .

در اواخر سال هاي دهه 40 و همزمان با تحولات اجتماعي سياسي در كشور ، سده نیز از نظر ساختار اجتماعي دچار دگرگوني هاي اساسي عمده اي شد . اين تحولات كه جاي شرح و بسط بسيار دارد و در اين مقال فرصت بحث در باره آن نيست سبب گشت تا پدر با تعطيلي داروخانه به استخدام شركت تازه تاسيس ذوب اهن در آمده و آنگاه در سال 54 خانواده را به شهرك واحد در جوار سده که براي زيست كاركنان اين شركت ساخته شده بود كوچ دهد. فريد در آن دوره دوره ابتدايي را به اتمام رسانده و آماده رفتن به راهنمايي بود. دوران راهنمايي را در مدرسه كاوه شهرك واحد ذوب آهن و دوران دبير ستان را در مدرسه فولادشهر گذراند . پس از دوره سربازي (در سالهاي 62 تا 64 ) در رشته روان شناسي باليني دانشگاه شهيد چمران اهواز تحيصيلات دانشگاهي را شروع و آنگاه براي طي طرح نيروي انساني كه در آن سال ها جزء تعهدات دانشجويان روان شناسي باليني بود در بيمارستان روانپزشكي رازي تهران كه بزرگترين مركز روانپزشكي كشور و خاور ميانه است كار حرفه اي خود را شروع و بعد از طي دوران طرح به استخدام اين بيمارستان در آمد. دورتحصيلات كارشناسي ارشد و دكتري روان شناسي را در دانشگاه علامه طباطبايي گذراند.فريد براتي در سال 1370 ازدواج كه ثمره آن دو فرزند پسر و دختر مي باشد

آثار و تاليفات: شوق نوشتن از دير باز در او وجود داشت از همين رو دوره تحصيل و بعد از آن براي وي فرصتي مناسب بوده تا در اين باره اقدام نمايد. نخستين مقاله علمي او در دوران دانشجويي در اهواز تحت عنوان الگوهاي شخصيتي رفتاري افراد مستعد بيماري هاي قلبي در مجله اطلاعات علمي چاپ شد و سپس اين روند با تاليف مقلات ، ترجمه و تايف كتاب هاي مختلف درسي و مردمي ادامه يافته است.فريد براتي از سال 1373 همكاري نزديكي با انتشارات رشد به عنوان يكي از بزرگترين ناشران كتب روان شناسي و علوم انساني و تربيتي كشور داشته و هم اينك عضو شوراي علمي اين انتشارت است .

او همچنين عضو شوراي تحريريه مجله سپيده دانايي است كه به صورت ماهنامه منتشر مي شود

 

سوابق تدریس:

فريد براتي سده در كنار تاليف و پژوهش در زمينه تدريس نيز فعاليت داشته و دارد از جمله در دانشگاه علامه طباطبايي در دانشكده هاي علوم اجتماعي ، زبان و ادبيات فارسي و روان شناسي دانشگاه علامه تدريس داشته و دارد. او همچنين در موسسه هلال وابسته به جمعيت هلال احمر كه در زمره مراكز وابسته به دانشگاه جامع علمي كاربردي است به تدريس روان شناسي و درس خدمات رواني اجتماعي در بلايا و سوانح مشغول است. فريد براتي همچنين در ده ها كارگاه آموزشي .به عنوان مجري و يا مدرس شركت و همكاري داشته است .

 

سوابق اجرايي

طي سال هاي مختلف فعاليت در سمت هاي مختلف كارشناسي و اجرايي نيز مشغول بوده است كه از آن جمله مي توان به اين موارد اشاره داشت.

همكاري در تهيه و تدوين طرح ساماندهي درمان و توانبخشي بيماران رواني مزمن

كارشناس مسئول و سپس سرپرست گروه كارشناسان ساماندهي بيمارن رواني مزمن در سازمان بهزيستي كشور

سرپرست دفتر فرهنگي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي به مدت يك سال

همكاري كارشناسي با شوراي عالي و سپس سازمان ملي جوانانبه مدت چهار سال

كارشناس ارشد دفتر مركزي مشاوره دانشجويي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي به مدت سه سال

كارشناس دفتر مطالعات ، پژوهش و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور به مدت دو سال

رئيس ستاد ساماندهي درمان و توانبخشي بيماران رواني مزمن به مدت يك سال و نيم

كارشناس و سپس رئيس كميته سلامت روان سازمان بهزيستي كشور در ستاد حوادث غير مترقبه اين سازمان

فريد براتي سده در حال حاضر به عنوان مدير كل دفتر پيشگيري و امور اعتياد سازمان بهزيستي كشور مشغول به كار است .

 

شرح حال:

الف ) مشخصات فردي

نام و نام خانوادگي : فريد براتي سده

تاريخ تولد: 1343

نام پدر : شكرالله

متولد : سده لنجان اصفهان

وضعيت تاهل : متاهل – داراي دو فرزند

 

ب) سوابق تحصيلي دانشگاهي

دوره آموزشي

رشته تحصيلي

سال اخذ مدرك

دانشگاه

معدل

لیسانس

روان شناسي باليني

1372

شهيد چمران اهواز

18/72

فوق ليسانس

روان شناسي

1377

علامه طباطبائي

17/98

دكتري

روان شناسي

علامه طباطبائي

 

ج) سوابق شغلي و حرفه اي

از سال 1372 روان شناس وكارشناس امور رواني مركز روانپزشكي رازي تهران كه تا هم اكنون نيز ادامه دارد ( نوع استخدام رسمي).

چهار سال كارشناس دفتر مركزي مشاوره دانشجويي وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي

دو سال كارشناس مركز مطالعات ، پژوهش و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر( به صورت قرار داد پاره وقت )

پنج سال فعاليت به عنوان كارشناس ،كارشناس مسئول و سرپرست گروه كارشناسان ستاد ساماندهي بيماران رواني مزمن در سازمان بهزيستي ( به صورت مامور )

سه سال فعاليت به عنوان همكاري پاره وقت با شورايعالي جوانان ( سازمان ملي جوانان ) .

از سال 1375 همكاري با انتشارات رشد به عنوان ناشر معتبر تخصصي حوزه روان شناسي كه تا هم اكنون نيز ادامه دارد

فعاليت هاي مشاوره اي در مراكز مختلف مشاوره از جمله مركز مشاوره معين و مركز مشاوره بيدار

رئيس ستاد ساماندهي درمان و توانبخشي بيماران رواني مزمن از 84/9/21 لغايت 85/10/27

سرپرست دفتر پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي كشور از 85/10/27 تاكنون

قائم مقام معاونت امور فرهنگي و پيشگيري سازمان بهزيستي كشور

 

د) سوابق تدريس

تدريس در دوره ها و كارگاه هاي آموزشي مختلف از جمله در كارگاه هاي آموزشي تربيت مربي آموزش پيشگيري از مصرف مواد و اعتياد در استان هاي مختلف

تدريس در كارگاه هاي آموزشي ويژه كارشناسان مسئول ساماندهي بيماران رواني مزمن استان هاي كشور ( از طرف سازمان بهزيستي )

تدريس در موسسه عالي هلال ( وابسته به جمعيت هلال احمر) از 1380 كه تاكنون ادامه دارد . دروس تدريسي : روان شناسي و مددكاري دو ترم ؛ روان شناسي رشد يك ترم ؛ خدمات رواني اجتماعي در سوانح و بلايا براي دانشجويان كارشناسي مديريت امداد و نجات در ترم هاي مختلف از سال 1382 تاكنون

تدريس در دانشگاه علامه طباطبائي ؛ دروس مربوطه: روان شناسي عمومي و روان شناسي رشد

تدريس در موسسه علمي –كاربردي فاران در ترم هاي مختلف

تدريس در دوره هاي سلامت رواني اجتماعي در بلايا براي كارشناسان و دوطلبان هميار سازمان بهزيستي در مناطق زلزله زده مختلف كشور

تدريس در كارگاه هاي آموزشي « كليات سلامت روان در حوادث غير مترقبه» و « خدمات رواني اجتماعي در حوادث و سوانح» سازمان بهزيستي كشور در دي ماه 85 در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي

تدريس در كار گاه هاي مختلف در انجمن دفاع از قربانيان خشونت طرف مشاوره با سازمان ملل متحد در ايران

 

ه) كارگاه ها و دوره هاي آموزشي علمي تخصصي

طي دوره و تور آموزشي – مطالعاتي بازديد از مراكز درمان اعتياد در دو كشور پاكستان و تايلند در سال 2001 از سوي دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد(UNDCP ) وستاد مبارزه با مواد مخدر كشور ( به مدت 17روز )

شركت در تور مطالعاتي آشنايي و بازديد از برنامه هاي درمان و كاهش آسيب اعتياد كشور سويس از سوي دفتر مبارزه با جرم و مواد سازمان ملل متحد و ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 1386 ( سال 2007) به مدت ده روز

شركت در دوره آموزشي سلامت الكترونيك (eHEALTH ) از سوي وزارت بهداشت

شركت در چندين دوره و كارگاه آموزشي ديگر در سنوات مختلف كه گواهي حضور در آنها وجود دارد.

اجراي كارگاه آموزشي « كودك آزاري و راه هاي پيشگيري از آن» در 17 مهر 1385 به مناسبت روز جهاني كودك در انجمن غير دولتي نشاط در تهران

شركت در كارگاه آموزشي Strategies & Policies of poverty Reduction كه به طور مشترك توسط سازمان مديريت و برنامه ريزي و بانك جهاني در تهران در 2006 برگزار شد.

شركت در كارگاه و دوره هاي آموزشي مختلف ديگر

 

و) سوابق پژوهش ، تاليف و ترجمه

سوابق پژوهشي :

طرح ملي" بررسي نظام سلسله مراتب ارزش هاي دانشجويي و روند تحول آنها در دوران دانشجويي در دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور" به عنوان مجري طرح و به سفارش شورايعالي انقلاب فرهنگي و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي

بررسي علايم مثبت و منفي اسكيزوفرني در يك گروه از بيماران اسكيزوفرنيايي و رابطه آنها با يكديگر

بررسي وضعيت روان شناختي گروهي از امدادگران ارايه دهنده خدمات در زلزله بم و مقايسه شرايط آنها با يك گروه گواه ( امدادگران غير فعال در بم) .به عنوان مجري. ارايه شده در دومين همايش بين المللي امداد و نجات ، ارديبهشت سال 84 – تهران، موسسه عالي هلال ( معاونت پژوهشي).

رابطه ويژگي هاي شخصيتي با ميزان خودكشي در شهرهاي دزفول و مسجد سليمان . مندرج در مجله علمي – پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي اهواز . به عنوان همكار مجري ( مجريان طرح آقايان دكتر بهمن نجاريان و دكتر محمد علي اصغري مقدم ).

بررسي تاثير كلوزاپين در درمان بيماران اسكيزوفرنيك مقاوم به درمان . مندرج در مجله علمي حكيم ( وابسته به معاونت پژوهشي وزارت بهداشت) . به عنوان روان شناس همكار طرح. لازم به ذكر است كه گزارشي از اين پژوهش در كنگره بين المللي روان پزشكي در هامبورگ آلمان در سال 2000 توسط مجري طرح ارايه شد.

بررسي تاثير داروهاي معمول ضد روان پريشي در درمان علايم اسكيزوفرنيا . ارايه شده در پنجمين كنگره پژوهشهاي روانپزشكي و روانشناسي كشور . دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي . به عنوان همكار مجري . لازم به توضيح است كه مقاله فوق توسط خود اينجانب ارايه گرديد.

بررسي عوارض دارويي كلوزاپين در گروهي از بيماران اسكيزوفرنيك مقاوم به درمان . به عنوان همكار مجري . مقاله ارايه شده در كنگره فارماكولوژي ايران . دانشگاه علوم پزشكي اصفهان.

بررسي و توصيف تكنيك بازگفت روان شناختي براي قربانيان بلايا . همكار . ارايه شده در دومين همايش بين المللي امداد و نجات . تهران ارديبهشت 84 ،موسسه عالي هلال.

بررسي ميزان سلامت عمومي و عزت نفس دانشجويان دانشگاه هاي علوم پزشكي شركت كننده در المپياد ورزشي . به عنوان همكار . مندرج در مجله طب و تزكيه ( معاونت آموزشي دانشجويي وزرات بهداشت ).

بررسي مقايسه اي ميزان اضطراب در ناباروران طبيعي با گروهي از جانبازان نابارور جنگ تحميلي . به عنوان همكار . مندرج در مجله حكيم 0 معاونت پژوهشي وزارت بهداشت.

بررسي تاثير نوع شركت معتادان در جلسات معتادان گمنام . به عنوان همكار مجري. ارايه شده در كنگره پژوهشهاي روانپزشكي و روانشناسي . دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي .

بررسي وضعيت جمعيت شناختي بيماران اسكيزوفرنيك مزمن . به عنوان همكار مجري . ارايه شده در نخستين كنگره بيماري هاي رواني مزمن 0 دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي.

بررسي و تعيين معيارهاي ازمان در بيماري هاي رواني . به عنوان همكار اصلي طرح . دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي

روان شناسي معنويت . به عنوان همكار . ارايه شده در دومين كنگره روانپزشكي فرهنگي . دانشگاه علوم پزشكي ايران.

خدمات روانشناختي در بلايا و سوانح . ارايه شده در همايش يك روزه امداد و نجات و دوره اموزشي امدادگران در استان آذربايجان شرقي، تبريز، جمعيت هلال احمر آذربايجان.

عوامل خطر مصرف مواد در دانشجويان و در زوج هاي جوان . ارايه شده در همايش يك روزه زندگي عاشقانه ، ازدواج عاقلانه . دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه ، ارديبهشت 84..

پيامدهاي روانشناختي بلايا بر كودكان و لزوم ارايه خدمات به آنان . ارايه شده در همايش يك روزه بررسي ابعاد زلزله بم . دانشگاه امام حسين (ع) .